Рибата може да те направи слаб (за 28 дни)

В последно време все става така, че попадам на статии за ползата от рибеното масло и неговите съставки. Но тази последната, която прочетох ми привлече вниманието най-много с това, че се споменаваше за нови проучвания на учени и експерти и резултатите от тях.

Знаеш ли, че ...


Приемането на рибено масло в 'големи' дози дневно, в продължение на 28 дена, може да стопи мастните ти натрупания в областта на корема, а и не само там, но и като цяло да намали общото ти тегло.

А това става като се вземат дневно 5 грама - общо, на две от Омега -3 - мастните киселини, които са: EPA- (Eicosapentaenoic аcid, или timnodonic acid) и DHA- (Docosahexaenoic acid, или cervonic acid) съдържащи се в рибеното масло.

Това по твърденията на учените е не само един от най-бързите и лесни начини да се отслабне, но и един от най-безопасните. Като след тези първи 28 дена, може а и е желателно да се намали дозата на половина - до 2.5 грама дневно.

За тези, които не обичат да вземат таблетки, се казва, че могат да консумират всекидневно риба, като в голямо количество от тези две мастни киселини има в следните риби: сьомгата, херингата, скумрията и сардината, а също така и в различните видове ядки и авокадото.

Препоръчва се вместо да се използва в готвенето слънчогледово олио, по-добре то да се замени със зехтин или сусамово олио. Не се препоръчва голямата консумация на зърнени храни като: соя и царевица в този 28- дневен период.

А за тези, които предпочитат по-лесния и бърз начин, а именно - като си вземат рибеното масло на таблетки има и няколко пропоръки. А те са:

1. Ако рибеното масло е течно е по-добре да се смеси в малка чаша с плодов сок и да се изпие наведнъж.

2. За да не ти остане в устата неприятен вкус дълго след като си взел таблетките с рибено масло - замрази ги за известно време във фризера преди употреба им.

3. Винаги вземай таблетките по време на хранене или веднага след това, за да се предотврати чувството на гадене от приемането им на гладно.

4. Провери на опаковката, какво е количеството на тези две съставки във всяка таблетка, за да можеш да изчислиш по колко от тях да вземаш на ден, за да се доближиш до препоръчаното количество от 5 грама дневно. Тъй като различните марки и производители на лекарства, предлагат на пазара и различна концентрация от тези съставки в продуктите си.

Накрая се изброяват и няколко други предимства и ползи от приемането на DHA и EPA като: спомагането за по-бързото и пълноценно развитие на мозъка и зрението при децата (то и затова от 2001 година насам е започнало използване в САЩ и Канада на DHA в бебешките млека, храни и пюрета), а също и при борбата с рака и болеста на Алцхаймер, докато ЕРА се казва, че помага и при лекуването на депресия.

И така на Теб, който решиш да се довериш на учените:

Смело напред към аптеката или към рибния магазин, и в двата случая мисля, че ще работи без значение кой ще избереш, лесния или трудния начин. Важното е да имаш желание да се почувстваш по-добре в собствената ти 'кожа' и това да ти помогне и повдигне самочувствието.

От сърце ти пожелавам успех и наистина да постигнеш желаните резултати и това да те направи: по-щастлив, по-красив, по-секс, да поумнееш и да виждаш по-надалеч, след употребата на това чудодейно нещо наречено - РИБЕНО МАСЛО!

П.П. Щях да забравя, това е за всяка жена, кояито не се страхува да пробва - не е нужно да прекаляваш и да се стремиш да станеш слаба като 'солетка', напротив остави тук и там по нещичко за радост на мъжкото око. И както казава, една моя приятелка - 'Макар, че мъжете ни гледат все слабите жени по улуците, списанията и телевизията, вечер като се приберат при нас все искат ей туй да има нещо в повечко за радост на душата и очите'.

Така, че Дерзай! (усмивки)



Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

В аптеката ми се смяха много,а и ми го предлагат само течно.Дават в упътването ,че е за сърце,за артрит,но за регулиране на килограми-нищо не се споменава

Публикуване на коментар