Внимание: Шаферки

Ако щете ми вярвайте, но ще предпочетете вълненията и нервите на булката пред това да изтърпите истерията на 8 момичета, които не знаят как да изглеждат на специалния за тяхната приятелка ден. По-надолу ще споделя някои съвети, с които да избегнете оскубаните коси преди събитието, както и някой актуални тенденции за сватбен сезон пролет-лято 2012.


1. Ако държите на приятелката си, която е най-специалната дама на събитието, оставете я сама да избере цвета, материята и основните елементи на роклите ви (дължина и кройка). На вас оставете решението, дали те да са еднакви или не. По мое мнение ще е по-добре роклите да са различни модели, но с общ елемент или еднаква дължина, защото много трудно ще изглеждате добре в една и съща рокля, пък и нали трябва сами да се харесате пред огледалото. Още нещо – нека не сте в тон с украсата, защото ще се сливате с нея и няма да блеснете с пълната си прелест.

2. Вместо да хленчите и да се оплаквате една на друга – коя колко е напълняла, как този или онзи цвят не й отива, помогнете на булката при подготовката на събитието и уточняването на малките детайли като разположението на гостите около масите, декорациите, менюто, текста на поканите и т.н. Точно в тези моменти Тя има нужда от вас.

3. Ако сте решили да шиете роклите си, то е добре това да се планира поне 5 седмици преди сватбата, за да може процеса да започне месец или 3 седмици преди събитието.

Забележка: Има много голям шанс да се изпокарате и да не можете да вземете решение относно къде да се шие, кога ще е удобно за всички, колко да струват роклите. Ако това е така, по-добре не се захващайте с подобно предизвикателство. За успокоение има много бутици и модни къщи, които с удоволствие биха сътворили вашето виждане.

4. Сватбата е парти, не представление, за това не се вживявайте прекалено в това, дали трябва или не да имате в дамската си чанта допълнителен чифт чорапи или пила за случайно счупилия се нокът. Насладете се на празника изцяло и не оставяйте дребните несполуки да помрачат настроението ви.

Тенденциите при шаферските рокли 2012, разбира се, те важат и за коктейлните и вечерни тоалети за различни специални случаи.

Според класацията на PANTONE®, водещият производител на професионални цветови стандарти, цветът на 2012 е 'огнено оранжево' - горещ оранжево-червен цвят, който излъчва много енергия и страст. В неговия дух е предложението на Thakoon, в съчетание със златните обувки на Casadei и винтидж clutch* чантичката на Mansooon. Много изкусително, нали?

Класическото тъмносиньо също е привлекателен избор за шаферските рокли. Неговото предимство е, че се съчетава много добре с почти всички нюанси. Перфектен избор е елегантният модел на Elie Saab:

Когато става въпрос за рокли за 'специални случаи', не можем да подминем имена като Badgley Mischka или Wera Wang. Ето и техните ексклузивни предложения:


Badgley Mischka


Vera Wang

Лично аз много харесвам роклите на Alexandra Vidal. Тя облича героините от култовия сериал 'Gossip Girl', които несъмнено се превърнаха във Фешън икони: Роклята й отново е в актуалния оранжево-червен нюанс.

Силно впечатление прави и пролетната колекция на Monique Lhuillier. Тя изобилства от силни основни цветове, преплетени с черно, идеален избор за по-екстравагантните шаферки:

Пристрастена съм към роклите с едно рамо, прикрито от тънък тюл на Lela Rose, много изтънчени и в същото време секси:

Със сигурност листът от дизайнери и идеи не свършва до тук. Обещавам още, но във Втората част на този материал.

Clutch е плоска чантичка, носена в ръка. Името й произлиза от английската дума clutch, «хващам», «обхващам».

Fiorre

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар