Всичко свършва... или започва?



Случвало ли ти се е да трябва да се разделиш с някаква съществена част от живота си? Поради загуба, зависеща или не от теб самия. Или поради лошо стечение на обстоятелствата. В повечето случаи май точно така се получава. Все пак няма нищо вечно. И тогава униваш, отчайваш се, самосъжаляваш се, започваш да се страхуваш от неизвестното, страдаш от загубата.

Отчаянието и апатията така са те обзели. Защото току що си затворил една чудесна, красива и прекрасна страница от живота си. Дошъл е момент, в който си извървял една толкова важна и съществена част от житейския си път. Нещо толкова истинско и себеотдаващо. И ти се струва, че всичко е свършило. Но дали? А ако започва? Ако това е всъщност началото на по-прекрасната и по-светла част от живота ти?

Можеш ли да помислиш за загубата, която ти се е случила и с времето да я приемеш? Просто свикваш с мисълта, че вече всичко е приключило с тази част от живота ти и трябва да се подготвиш да прегърнеш предстоящото. С отворено сърце и без сковаващите вериги на миналото ти. То е останало там някъде назад, където го остави последно – в онзи ден, със сълзите и разбитото сърце, разочарованието и болката. И нека си останат там. Ти си ги преживял. От днес нататък те очакват най-прекрасните мигове и щастие в живота ти.

Затова вече е крайно време да осъзнаеш, че трябва да го оставиш в миналото си и да се сбогуваш с него. Просто да приемеш неговия край. Да го преживееш. Да се усмихнеш, за да имаш сили да продължиш. Към нещото, което започва. Каквото и да е – желано или неочаквано. Със сигурност неизвестно, мъгливо и носещо опасения и страхове. Но е начало. На остатъка от живота ти. По-добрата част.

А какво ще кажеш, че точно ти имаш възможност да изживееш всичко предстоящо? Да се радваш и наслаждаваш на прекрасните моменти, които те очакват. Да изживееш остатъка от твоята интересна и вълнуваща приказка по най-вълшебния начин!

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар