ТАБУ

jenite.net+svejo.netизпрати на приятелабонирай се за бюлетинание сме във facebook. ти къде си?twitter

Животът бил кратък...и какво? Все пак можем да си създаваме теми табу...защо НЕ. Или защо пък ДА..?

Запитвали ли сте се някога защо сам мъж седи на бара или защо друг гледа като попарен някоя красива мадама, седнала до него... Тя пуши цигара, докосва филтъра леко всеки път, изпива го със сочните си устни и гледа мъжа с онзи лукав, загадъчен и леко полудял поглед... Подръпва блузката си, която някак безумно безобразно отваря деколтето й и побутва къдравите си кичурчета уж че й пречат.

Мъжете се плашат от тези жени, защото има реална заплаха да се влюбят в тях. И това е ТАБУ. Страхливци? Погрешно схванали идеята за щастие, че една жена трябва да е просто опция, една опция, две опции, три опции... И край... това е прекрасно – да имаш опции, а любовта е ТАБУ. Тя не съществува в този живот. Други пък я отлагат във времето... 2, 3, 4 години... може би... познай какво... тя не се връща, не можеш да я сложиш в една кутийка и да я затвориш. Да, тя ще бъде там едно извесно време, ще крещи, ще удря по стените, ще рони сълзи, ще я боли... после ще падне на земята безпомощно и ще те моли да се промениш, ще те кара да си припомниш онези сладки мигове, които сте имали, онези нежни милувки, които ти е дала... Времето ще лети и накрая тя ще се превърне в прах... Отваряш кутията и виждаш пепел, която вятърът леко ще издигне над капака и ще отнесе със себе си. Това е останало от твоята отложена любов. НИЩО! Любовта е ТАБУ.

Стига му да се докаже... че е хитра лисица и може да има всичко по пътя си. И погрешно мисли, че това го прави силен и непоклатим. Грешка, точно обратното – това го прави слаб и безотговорен. Лесно е да имаш всичко, трудно е да го задържиш. А човек, който не може да задържи нищо в живота си е единак, празен и самотен. Той не желае да чувства, желае да е безчувствен... мисли, че така е по-лесно, търси онази първата Любов... но тя къде е? Няма я... и заради нея... той не дава шанс никому, защото никоя не е Тя. И няма и да бъде. Но той не разбира... просто не иска да е така... знае какво иска, но не знае как да го постигне, защото не знае други пътища към Нея и пропилява всички останали.

Как любовта се превърна в ТАБУ...? Не стига че съществуването ни е жалко, а го превръщаме и в безмислено. Да... бъдете студени и коравосърдечни, за да ви уважават и да не ви нараняват. Правете приятели с парите си и големите си клюкарски усти. Обидих ли ВИ...? Защо се обиждате от истината... боли нали... и тя е табу, затова... мразим живота си, затова сме все недоволни... Защото заслепени от целта си да бъдем щастливи, забравяме да чувстваме... пазим се от нещастията... Тогава как ще усетим кое е щастие? Забравихте ли, че сме еднодневки?

Пазете се... от темата ТАБУ... тя е навсякъде.


Facebook Comments

8 коментарa :

Наталия каза...

истинско,болезнено,реално-такива са повечето хора днес :),много ми хареса

Dimana каза...

На мен ми се струва, че е повече насочено срещу мъжете... Но те също имат чувства, дори да не могат да ги изразят, дори и да се крият от тях... Ако пък ги показват, не смятаме ли, че са женчовци?
Всяка монета си има две страни и си мисля, че мъжете и жените сме като една монета - от двете страни различни и все пак сме изградени от едно и също - хора сме :))) Просто в момента колкото мъже, толкова и жени са се поотдалечили от същността си и да позабравили как да бъдат хора, как да дават, как да са щастливи, ноо аз се надявам да стават все по-малко и по-малко :)

Анонимен каза...

Dimana, няма да станат по-малко, напротив...Както се казва в онова прословуто писмо на Джордж Карлин (дето всъщност не е от него): "Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки." От който и да е, много е вярно. И разбира се, не засяга само мъжете.

Kpacu каза...

You give me the sweetest taboo
That's why I'm in love with you...

p.s. таен обожател :)

Анонимен каза...

niama da kriq, myj sam,
no temata e perfektana,
spored men, vsichko tova go porajda straha ot NEizvestnoto,straha da se otdadesh na nechia lyubow,,,
molia da me izvinite che pisha na latinica. ;(
i sega iskam da pozdravia domakiniata s edno izpalnenie na SADE... :)

http://www.youtube.com/watch?v=XpzBNQU50EQ

blagodariati, che podhvana tazi tema. :)

Vladimir каза...

единак, празен и самотен- характеристики описващи най великите личности на последните три хилядолетия: Лао Дзъ, Буда, Исус
Табуто е опция на съзнанието и границите, които то определя

Анонимен каза...

Нали всички имаме души и в тях бушуват бури...

Анонимен каза...

Вече много ми харесват написанинте от теб неща Вени! Аз също мисля по-същия начин, но в друг аспект!

Публикуване на коментар