РЕЦЕПТА за Щастие


Най-важното нещо, което трябва да правим, за да сме щастливи.


Основни продукти :
Сутрешно кафе
Усмивка
Възглавница
Нов ден
Музика


Начин на приготвяне:

Още щом отвориш очички сутрин си забрани да мислиш за лоши неща и се усмихни. Прибави гушкане на възглавницата и се протегни с удоволствие. Ако се събудиш до любим човек, просто го прегърни. Посрещни новият ден. Стани и направи любимото си нещо. Аз например, първото нещо, което правя сутрин, е кафе. Приготви се за деня (за работа). Излез с усмивка, независимо колко са намръщени всички. Ако обичаш да слушаш музика по пътя, вземи слушалки и подбери приятни песни. До тук добре.

По някое време през деня започва ужасът, сблъсъкът с горчивата реалност. Срещаме се с намусени, оплакващи се хора, безотговорни, неприятни за нас по една или друга причина...

Идва най-важната съставка. Запомни я, защото без нея рецептата е безмислена... Приемане... Да приемеме нещата, такива каквито са. Те са такива. За хубаво или лошо. Набий си го в главата. Това е положението. Приеми го и вместо да го изпълваш с още по-неприятни мисли и да затъваш в тази мръсна и тъмна дупка, си кажи: Спри! Спри да мислиш за лошите неща, да се задълбаваш в тях. Разказвай ги с усмивка, за да ти олекне, смей им се. Ти си над тях. Просто се усмихни. Дръж ситуацията под контрол. Обещавам, че щом проблемът приключи (неизбежно е) ще се почувстваш много ценен за самия себе си. Защото си се справил!

Разбира се, хора сме, ако ти се плаче, поплачи си. Дай време за болката и разочарованието. Ако не го направиш, следващият път няма да можеш да се зарадваш истински. Ще скърбиш постоянно.

Помни... Най-краткият път между двама човека е усмивката.
Успех на теб! Надявам се да се получи вкусно.


Facebook Comments

13 коментарa :

Ели каза...

Страхотна рецепта:)))

Анонимен каза...

Благорадя, точно от това имах нужда на прага на новата седмица :)))))))))))))))

Анонимен каза...

Какво още да споделя с горната рецепта, освен да кажа, че: От две седмици искра от щастие и приемам всичко с усмивка. Случва се да се появи човече на съмнението, но го отпращам с благодарност и поглед напред. Важно!!! Ние сме господари на всичко, на чувствата, ситуацията, емоцията, печалбата от ТОТО - само фиш да пусна и....., на купища неща!
Хубава седмица и мнооого усмивки!
РАДОСТина

Ondine каза...

" сутрин си забрани да мислиш за лоши неща и се усмихни."
Това е достатъчно ,за да си направи човек деня хубав!

Усмивки!:)

Daria каза...

Благодаря за рецептата! Тя действа!

Dora каза...

Благодаря, много хубаво и точно казано! Tова е животът, независимо дали ни харесва или не, е, по-добре е да ни харесва и това е начинът - с усмивка и приемане! Благодаря!

leon каза...

Благодарим за хубавите думи!Вече се уча да приемам нещата такива каквито са и дано е само за добро...!!!

Veni каза...

Човещинка си е .. всичко .. :)

Анонимен каза...

Много хубава рецепта и чудесен сайт!
Поздравявам ви, благодаря ви и ви желая щастие и успехи!

Анонимен каза...

стахотна рецепта,толкова проаста и толкова истинска,винаги съм се опитвала да бъда оптимист,опитвам се и на дъщеря ми да помогна да бъде по оптимистчна-всчка сутрин да си казва че днес деня ще е по хубав от вчерашния и гледайки се в огладелото да си казва Боже колко съм хубава когато се усмихвам на слънцето което грее в душатами,макар навън да Е МРАЧНО

Анонимен каза...

Рецептата е страхотна,сайта също!Поздравления!

Анонимен каза...

Strahotna recepta..;)))

Анонимен каза...

http://wonder.blog.bg/izkustvo/2009/02/15/recepta-za-shtastie.291275

Публикуване на коментар