3 неща, които искам за Коледа...


Коледа си е Коледа... и тя си върви в комплект с доброто настроение, усмивките и подаръците. Сред цялата тази еуфория няма как да останем безразлични. Колкото и да не вярваме в нея... да не отричаме, че всеки от нас си мечтае да е с любимия човек. Защо ли? Защото това ни прави щастливи, това ни допълва и всичко изглежда някак си по-лесно и красиво, дори и той да е най-голямият песимист на Земята! Това е първото нещо.

Второто нещо е моментът на изненадата. Изненадата може да бъде най-красивото нещо или жест. Бих се радвала на една прегръдка и целувка поднесени с любов и искренност. На един топъл поглед, в който ясно да прочета: Ти значиш много за мен... Ако ти се струвам прекалено ефимерна, ще ти кажа и за материалните неща, които биха ме зарадвали. Обичам мирисът на стари книги или клечки от сандалово дърво...

Третото нещо, което искам за Коледа, е може би и най-важното. Ще кажеш: Че аз по- важно друго не знам... Има... Искам да се помиря със себе си, да си простя за нещата, които не съм успяла да задържа в ръцете си, но да се радвам, че съм ги имала. Да се усмихна истински на живота и да забравя страха от страха да се страхувам... Искам да бъда в хармония със себе си и да предам всички положителни емоции на хората около мен, да ги накарам поне за миг да бъдат наистина щастливи, защото аз съм до тях и ги подкрепям.

Иска ми се още да виждаме нещата по този начин всеки един ден... не просто да се сещаме за моралните и естетически ценности, за изненадите, за красивите неща, които можем да направим един за друг. Да се сещаме по-често, че смисълът на живота е да правим някого щастлив и да вярваме в себе си. Това ни липсва... и не е достатъчно, ако го правим само по празници. Ако ти изникне възможност, или те осени идея да правиш подобни неща... просто ги прави по всяко едно време. Няма да съжалиш, дори и да не го оценят, бъди щастлив заради себе си. Заради това че си изобретателен,заради това че си над нещата, затвори очи и си кажи: Радвам се, че съм жив.

П.С.
Стискам палци всеки да получи желаните неща.
забележи, не казвам да му се сбъднат мечтите... и в този ред на мисли... отдели мечтите от възможните неща. и ще видиш, че една голяма чат от мечтите всъщност са желания.


Facebook Comments

3 коментарa :

Dimana каза...

Почти на 100 % съм съгласна с теб! Само това за нереалните мечти... аз вярвам, че всяка мечта, колкото и да е дръзка и да изглежда неосъществима може да стане реалност... може да не е веднага, но все някога :) Просто ми се е случвало за нещо, което по-скоро бе за мен като фантазия и никога не съм си и помисляла, че ще стане реалност, а аз определено гледам да съм по-здраво стъпила на земята.
Пожелавам ти много усмивки по празниците и прелестни изненади от материален и нематериален вид :)))

Блага каза...

Наградата ви очаква - http://blogoftheday-bg.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html

Анонимен каза...

Аз пък искам здраве на първо място, за любимите хора, за всички и за мен :)
Второ място - любимият човек... :)
Трето - време да изпълня всичките си мечти :)

Ще е интересно да направите списък с нещата, които всяка от нас си обещава и за след Нова Година :)

Публикуване на коментар