знаците на съдбата.

знаците. вярваш ли в знаците? понякога. мислите се боричкат в теб. повече от всякога имаш нужда от просветление. и то се изправя пред теб. под формата на камъче. гълъбче. пеперудка. усмивка. книга. филм. или стечение на обстоятелства. нещо в теб трепва. и знаеш, че си намерил каквото си търсел. казват : езикът на знаците е универсален, разбираем от всеки. стига душата му да е отворена за знаците. звучи откачено. като излязло от устата на една луда. но го почувствах с душата си. някъде вътре в мен. нещото трепна. и аз знаех, че това е това, което трябва да е. визирам една моя среща с едно гълъбче. позволило си да застане редом до мен. и да остане там. докато имах нужда от него. да излея мислите и чувствата си. увереност има в мен, че и ти си имал от тези мигове. че не съм единствената луда. дали си ги признал пред себе си. или не. ти си знаеш. но си ги изживял. или се бъркам? освен в добавка да кажа за онзи филм : Serendipity (Знак на съдбата). някой път може да го срещнеш и просто като Серендипити (без превод). термин, който се ползва и така. и ще рече : естествената способност да се правят интересни и ценни открития. случайно.

Facebook Comments

8 коментарa :

Христина Чопарова каза...

Знаци може и да има. Може дори да ги забелязваш. Дотам, че да ти прави впечатление тяхната поява. Но едно е какво означават, и какво ти се иска да означават.
Аз отдавна спрях да ги тълкувам. Просто приех, че ги има, че показват нещо... посока, поука... :)
Но ги оставям сами да я разкрият. По-лесно е да не се правиш на Холмс. И по-безболезнено.

Lil каза...

Има ги.Включвам се към лудите!А филмнът е невероятен,плаках..много и много ми хареса.Вярвам,че има такива знаци,но не виаги упсяваме да ги разпознаем като такива.Или пък разтърсваме глава и си казваме "Оо,аз съм луд/а" и ги подминаваме.А не трябва,защото никога няма да разберем какво сме пропуснали.
Благодаря Натали :)

Dimana каза...

Моят скоро дойде под формата на пеперудка, дошла в стаята кой знае как! Беше красива ;)

Анонимен каза...

Вярвам, че има знаци, които ни помагат, когато сме на кръстопът! Важното е да не се вманиачаваме, защото тогава става опасно, но ако всичко е с мярка..знаците помагат:)

Анонимен каза...

Знаци има! И те са постоянно около нас! Въпроса е само един? Какво ни казват? В коя насока ни насочват? Какво ни предупреждават? Какви са, посланията им? Каква ще е причината има, сварзана с този знак? Следствието от причината? И накаря, събитието - ("Факт", получен от причина-следствие.)

Анонимен каза...

Знаци има, но обикновено ги разбираме и тълкуваме вярно едва пост фактум :))

Анонимен каза...

Не, не вярвам!

Анонимен каза...

Знаци има.Трябва само да ги виждаш, да имаш съответната чувствителност.Те са най-странното нещо,което ни се случва. Трябва да си "отворен"за знаците и ще ги почувстваш...А да вярваме на знаците, означава да вярваме на себе си, да познаваме собствената си чувствителност и усет към странното, магичното...а, то съществува...само да можеш да го видиш...

Публикуване на коментар