Тя без ръка, Той без крак...

Животът.
Труден...
Несправедлив...
Жесток...
Така ли го определяш и ТИ,
когато пред Теб изникне
и най-малкото препятствие,
което се налага да преодолееш?
Оставяш се да те сломи,
предаваш се и се отчайваш...
Виждаш само твоята болка
и твоите тежки моменти...
Без дори за миг да се замислиш,
че по света има далеч по-големи грижи
и много по-сериозни проблеми от твоите...
И много хора са принудени да се борят
с такива трудности ежедневно...
Замислял ли си се някога,
колко Упоритост, Воля, Постоянство
и наистина Силен Дух, са нужни
за постигането на ето такива резултати:

Осъзнай: щом Тя без ръка, Той без крак са успели да постигнат такива резултати, Ти също можеш! Можеш да се справиш с трудните моменти в Живота си! Можеш, нали?

Facebook Comments

9 коментарa :

Dimana каза...

Невероятни са, благодаря Мел!
Мислех си, че трябва по-често да виждаме такива хора. Те в много отношения са повече от нас, по-силни, макар изглеждащи слаби. Трябва да се научим как да се държим с тях като пълноценни хора.

По-рано, когато видех инвалид, аз навеждах глава. Ставаше ми мъчно, несправедливо, че животът е дал на мен, а от тях е взел. Скоро след като четох за Дик Хойт аз видях майка, която бута инвалидна количка с дъщеря си нагоре по един от баирите в Търново. Не наведох глава, усмихнах им се, както бих се усмихнала на всеки! И те ми отвърнаха - беше специално!

Melisa каза...

Права си. И аз съм на същото мнение. Това не е нещо, от което да се срамуваме, да свеждаме глада или да извъртаме очи. Напротив. И това видео, както историята на Дик и Ричард Хойт, са за пример, имаме какво да научим от тях. Затова скоро ще има още по темата :)

Nina Ray каза...

Благодаря за напомнянето, че няма невъзможни неща. Всичко на този свят е постижимо и започва с една мечта. Останалото е желание - полетим ли на крилата на сърцето си, можем да достигнем до места, на които никой друг преди не е успявал и да извършим чудеса.

Очите ми са пълни със сълзи на възхищение, преклонение и благодарност :)

Dani каза...

Страхотно е -хем те хваща за гърлото ,хем се радваш че има и такива хора .Наистина няма невъзможни неща .Дано има повече такива като тях -вместо да хленчат пред трудностите/каквито и да са те /да вдигнат високо глава и да даряват красота като тази.

fen каза...

Красотата е за всички, особено за хора без предразсъдъци. Мерси.

ivkahandmade каза...

Беше невероятно красиво. Разчувства ме страшно много.
РАзчувства ме самото испълнение. Факта че той няма крак а тя няма ръка не се забелязва на фона на брилянтното изпълнение и енергия за живот. Хората с увреждания са преди всичко Хора. ДА трябва да ги гледаме в очите и да им се усмихваме, както на всеки друг.
Тук няма място за съжаление. Повярвайте ми. Съжалението е най-лошото което бихме могли да причиним на човек.

Слънчев ден ви желая и много усмивки :)

Анонимен каза...

iskam da sym silna kato tqx

Жани каза...

Невероятни са!Силата на човек е безгранична.Правилото :няма немога има неискам важи за тях.Такива хора са достойни за възхищение ,а не за съжеление заради факта че съдбата ги е ощетила , но им е дала силен дух и силна воля,затова аз казвам : Поклон пред силата на вашия дух и воля за пълноценен живот!

Анонимен каза...

Уникално и разтърстващо!
Наистина няма място за съжаление,а само адмирации за човешкия дух и воля!
Благодаря!

Публикуване на коментар