снимки от филмa HOME

на 5 юни, световният ден за опазване на околната среда, в 50 страни едновременно бе прожектиран филмът HOME {ДОМ}. филмът е дело на фотографа Ян Артюс-Бертран. същият фотограф, чийто снимки на Земята отвисоко украсиха Мостът на влюбените в София преди 2 години. същият, който е автор на 10 стъпки да помогнем на Планетата. Ян Артюс-Бертран от години е посветен на зелената идея, като филмът ДОМ е най-внушителният сред екопроектите му.

красивите кадри от филма са заснети от хеликоптер и са своеобразен апел към нас : да запазим това, което имаме. да променим нещо. 20% от населението консумират 80% от ресурсите. 1 милиард души гладуват. 13 милиона хектара гори се унищожават всяка година. ако не променим нищо. 200 милиона души ще са новите климатични бежанци на Земята.

филмът ДОМ може да се види в Домът на киното и в Евро-Бълграският Културен Център в София {към кино програмата}. за тези от нас, които няма да стигнат до там, целият филм може да се види в специално създадения за това канал в youtube {филмът HOME (ДОМ) в youtube}

и 20 кадъра от филмът ДОМ на Ян Артюс-Бертран.




















снимките са дело на фотографът Ян Артюс-Бертран (Yann Arthus-Bertrand) и са взети от официалният сайт на филмът HOME (ДОМ)



Facebook Comments

2 коментарa :

Dimana каза...

Невероятни са тези кадри! Гледах ги от линкчето, което беше дала за филмът в Yоutube, но бих ги гледала още и още. Мисля си, че ако не искаме да гледаме подобни красоти само на снимки и с умиление да си спомняме, че са БИЛИ реалност - трябва да направим каквото е по силите ни, за да спрем процеса!

Ваня Боюклиева каза...

Невероятни са!!!! Едновременно космически и твърде земнил Трудно е да се намерят думи, с които да се опишат.

Публикуване на коментар