Да подкрепим България!

Замисляли ли сте се понякога, как едно време хората са се организирали? Как например България е извоювала свободата си? Как един обикновен човек, примерно Левски, се е вдигнал и е обикалял от селце в селце и от градче в градче (пеш), за да създаде своята комитетска мрежа? Как всички са му повярвали и как така в уречения час всички са се вдигнали заедно обединени от общата кауза? Как така на никой не му е хрумнало, че може и без него? Как така в този ден никой не е бил зает с 'много важната си работа'? Колкото по-сериозно се замислям, толкова повече въпроси без отговор остават в мен?

От друга страна пък обикаляйки България и Европа (засега) пак си задавам въпроси и недоумявам, как така на никой в тази държава не му хрумва как да печелим от природата ни. Не да я унищожаваме и застрояваме, а от това, което имаме. А то повярвайте ми е ужааасно много. Сега се сещам, например, как в Гърция ни закараха да едно поточе и ни обясняваха как това било езерото на Афродита и ни баламосват там с 10 минутна беседа, а ние като луди си плискаме лицето за подмладяване и накрая с усмивка плащаме 5 евро?!? И още куп подобни примери.

Та затова като разбрах, че организаторите на „Новите седем чудеса на природата”, са включили и телефонно гласуване, реших да Ви информирам за това. Т.к. две седмици нашите Белоградчишки скали водиха класацията, това означава, че все пак имаме реален шанс да спечелим приза. Да, знам, някой ще си каже 'и какво?' Ами най-вероятно нищо, но все например в света България може да се свързва с нещо друго различно от Христо Стоичков. А пък и току виж и някой започне да отделя средства за съхраняване на нашето природно и историческо наследство, което имаме, и да бъде използвано подобаващо.

Та Белоградчишките скали може да подкрепите до 7 юли освен чрез Интернет сайта www.new7wonders.com, за което ви е нужен e-mail, и чрез новооткритата международна телефонна линия също може да гласувате за Белоградчишките скали, които участват в световната класация 'Новите седем чудеса на природата'. Гласуването се извършва на телефон 0041 77 312 40 41, след края на съобщението се чува тон, след който се въвежда 404, което число съответства на кода на Белоградчишките скали. Обаждането се таксува по стандартна международна тарифа на съответния оператор.

Аз лично гласувах, чрез всичките си e-mail-и и се обадих, ей така, за да се почувствам добре, че може би допринасям за представянето на страната ни на първо място и на природата ни.








Facebook Comments

1 коментарa :

Lil каза...

Аз отдавна гласувах и пуснах статия при мен :)Дано всички Българи се сещаме ,че трябва да се подкрепяме.Благодаря Цвети :)

Публикуване на коментар