С гардения в ръка...

С гардения в ръка, аз крачех към дома и прекрасен бе света!

Да, така си беше! По случай изминалия Ден на здравните работници, исках да зарадвам една специална сестра в бяла престилка. Майката на моя приятел. Страхотна майка, много грижовна сестра и невероятна жена! А как можеш най-бързо и лесно да усмихнеш Една Жена? Натали казва, с цвете! Напълно се доверявам и отивам към най-близкия цветарски магазин и започвам да разглеждам саксийните - предпочитам ги, защото остават живи по-дълго. Тази бяла красавица веднага ме грабна! Бе чиста, изящна, искряща на слънчевите лъчи!

Някаква дама се опита да ме разубеди, капризни били, трудно се гледали... Обаче, когато се влюбиш от пръв поглед в нещо, или в някой, всичко друго ти се вижда толкова несъвършено! Грабнах я и си казах, че като я обичаш, колкото и да е капризна, винаги ще ти показва колко е красива. А обещаваше да те радва с цветовете си доста дълго време - имаше страшно много пъпки.

Когато я вдигнах, бях зашеметена! Бе толкова завладяващо ароматна, че може да предизвика еуфория и у най-скептично настроения към миризми човек! Наистина не знаех, че имат мирис, мислех си, че са като азалиите. Бе изключително приятна изненада и спасение! Защо спасение ли? (усмивка) Защото обичам да ходя пеш и мога да си позволя да го правя. Търново не е толкова голям град. За съжаление и тук има все повече и повече коли. Когато всички се прибират от работа не може да се диша от изпаренията им, а както сигурно знаеш, тук доста се строи (или строеше) и не останаха кой знае колко зелени площи. Не зная колко ми е помагала да дишам, но определено ароматът й отблъскваше неприятната миризма от колите.

Стъпила в своето царство, аз се разтършувах за информация какви грижи изисква тази прелест. На едно място казваха, че обича топло - на друго, че не чак толкова топло. Поне бяха единодушни, че обича влага, хубаво е да се къпе от време на време - само когато не цъфти, обича светло, но не директна слънчева светлина. Повечето споделяха, че изобщо не е капризна и ги радва с цветовете си от 4-5 години.


Тогава прецених, че е по-добре да не се предоверяваш на другите. Ако нещо те ръчка да си вземеш точно това цвете, значи то е за теб! Пък ако го обичаш и то ще те обича!

Опитай! Виж дали и при теб действа!



Facebook Comments

4 коментарa :

Georgina каза...

Kak da ne dejstva ,ta tq e tolkova zarazitelna...Mila az ti kazah oshte vchera, che kato q vidqh i na men mi se priiska da q pipna i pomirisha,tolkova e hubava tazi gardeniq...:)

Анонимен каза...

Действа, за първи път ми се случи преди 10 години. Бях си купила един слънчоглед и всичко, което проретох сега ме върна в тези години, сякаш това, което чувствах тогава си го написала днес...:}

Анонимен каза...

Толкова ме впечатлиха снимките и разказа за това цвете, че още довечера ще се поразходя из цветарските магазини.
С тази ароматна реклама денят ми започна добре!

Dimana каза...

Благодаря, момичета! Исках да опиша приятното усещане, което имах този ден, исках да покажа пленителната красота на това цвете... Много ми се искаше някак да прикача и аромата към снимката, но още технологиите не са напреднали до там ;))

Публикуване на коментар