книга от Писма

от години използвам ePay, за да си плащам сметките. това означава, че още преди да е пристигнал хартиеният носител [писмото-сметка], аз вече съм наясно колко дължа на съответната събирачница на пари. всичко това е много хубаво, само на този етап няма опция да се откажа от хартиения носител. само мобилните оператори се светнаха и подеха кампания без разпечатки, но те пък винаги има какво да крият от нас, и са най-облагодетелствани от тази зелена практика.

като се замислиш почти през ден нещо се мъдри в пощенската ти кутия. ту ще е писмо от Топлофикация, ту от някоя Банка, ту от Данъчните. обикновено разкъсвам плика, преглеждам съдържанието и или го правя на самолетче и към кофата за боклук или го набутвам в кутията, дето е за това. само да не ми се налага да отварям кутията, че тогава става страшно. започва едно ровичкане, докато намеря каквото съм тръгнала да търся. досега си мислех, че това са единствените два варианта за мен, докато не попаднах на книгата за писма на design*sponge


хитро решение и доста прибрано. когато получиш поредното писмо се иска от теб да го отвориш, без яростно разкъсване. след което да го перфорираш и да го прибавиш към другите в колекцията. за да си направиш такава книжка за писма ти трябват : писма, метални пръстени от някоя стара папка или тетрадка и перфоратор. ако си див фен на класифицирането, може да добавиш и разделители или азбучник и да ги разделиш по институции и компании. мисля да се пробвам. току виж почнало да ми харесва да получвам сметки [в това дълбоко се съмнявам!].






Facebook Comments

2 коментарa :

Dimana каза...

Готина идея, сигурно така ще си намираме лесно, това което ни трябва>

kamelia каза...

ot godini sybiram smetkite po tozi nachin :) ne za dr a za spravka. Pone v tova se okazah pribrana, papkata, smetkata i kym neja kasovata belezhka. Pordylzhavam da plashtam smetkite na kasa, zashtoto e grehota da dam 2 lv za transfer pri smetka ot 6 lv za voda primetno :)

Публикуване на коментар