благодарен.

преди 13 дни бях на една конференция. SEO конференция. няма да навлизам в подробности за самата конференция, защото всъщност повода да пиша този пост е 1 дума от 1 слайд от 1 презентация. 

предисловието: на един от лекторите му се беше паднала честта да говори за блогърите. в края на презентацията си той маркира профила на 1 блогър. всъщност текста беше в множествено число. какви трябва да са блогърите? та те трябва да са = отговорни. позитивни. благодарни.

отговорни, ясно, трябва да отговорят за думите си. позитивни, ясно, мрънкането винаги е в топ, но до кога ли? и най-накрая благодарни. има се предвид благодарни към другите. и благодарността им се изразява в един клик върху рекламата.

до тук сигурно не стана много ясно. само маркирах нещата. нататък.

какво се случва, когато влизаш в поредния блог, сайт, портал? четеш. обикновено това е идеята. ако не четеш - просто гледаш. средно прекарваш около 1 минута, понякога 2 минути. а ако ти стане много интересно и много повече. ако ти хареса, се абонираш. ако не ти хареса, излизаш. ако те впечетли, пишеш коментар.

познах ли? май горе-долу това е, което аз и ти правим всеки ден.

съвсем грубо. 90% от сайтовете и блоговете, които посещавам не стават за нищо. извинявам се на засегнатите. но това е положението. прекалено натруфени. стари. кичозни. дори и текста да си го бива. видя ли кич. бягам далеч. 10% остават. 10% са интересни. обикновено за тях съм абонирана. чета ги редовно. радвам се всеки път, когато има нещо ново и идейно. нещо, което ме зарежда. пиша ли коментари? от дъжд на вятър. някой път просто се включвам да кажа едно . казвам каквото имам да казвам и си излизам. а така ли трябва да бъде? не мога ли да направя още нещичко. както вече {предполагам} ти стана ясно. мога! мога да кликна по веднъж на всички рекламки и чак тогава да изляза. със сигурност няма да ме заболи. а това е по-добрият начин да кажа .



Facebook Comments

1 коментарa :

Lil каза...

Хм...след като виждам името ти в последователите на моя блог ,май ще трябва да се изпъча в 10% или е въпрос на толератност.
Не мисля,че блогърите биха могли да се опишат с тези три думи,но добре схващам идеята ти.
И аз Благодаря :)
Усмихат и слънчев ден желая :)

Публикуване на коментар