Песимизмът...

Мъдрите хора твърдят, че:



А дали действително е така?
Ти как мислиш?




Facebook Comments

5 коментарa :

Dimana каза...

Аз смятам, че е много вярно това за отчаянието.
Като още едно доказателство може да се посочи и мисълта, която ми се падна от "късметчетата" на сайта: "Мъдростта на един ум не се измерва по струпаните от него знания, а по способността му да открива нови истини."
Човек трябва да има към какво да се стреми, да открива нови неща, да се развива - иначе какъв е смисъла на живота?!
А за песимизмът не съм съгласна - не вярвам да има човек, който да се "умори" от доброто. Смятам, че тези, които са истински добри, никога няма да се уморят да са такива.

Петя Попова каза...

Не съм била отчаяна,но за песимизма мога да кажа,че е въпрос на нагласа и навик да бъдеш оптимист и щастлив.Не трябва да очакваш награда,когато правиш добро.Но всички ще забележат колко си весел винаги и не хленчиш.

Анонимен каза...

За втората част на цитата може да се съглася частично, но не и за първата - от доброто човек не може да се измори, още повече, че то и без това е рядко срещана "стока".

Анонимен каза...

Не съм съгласна с цитата, никак даже. Пример? - аз :) Упорита оптимистка, независимо какво става. Направо в тълковния срещу "оптимизъм" трябва да стои моя снимка :Р А отчаянието се появява не като резултат от изтощение от нещо, а на безизходица. Но естествено, това си е моето лично мнение ;)

Анонимен каза...

nali vse pak i pesimistite sa dali ne6to na ob6testvoto,...rezervniq variant...,,-optimistite izmislili samoleta,...a pesimistite parashuta.

Публикуване на коментар