От ТЕБ зависи!

ГОВОРИ ЗА ЩАСТИЕ!

Светът е достатъчно тъжен и без твоите неволи.
Пътищата не са само неравни и стръмни.
Вгледай се и виж къде твоят път е бил чист и гладък
и говори за това!
Дай отмора на изтерзания слух на Земята,
наранен от човешката скръб,
недоволство и болка...



ГОВОРИ ЗА ВЯРА!
На света му е къде по-леко
без твоето изречено невежество и съмнение.
Ако вярваш в Бога,
или в човека, или в себе си, кажи го.
Ако не вярваш,
скрий в мълчание своите мисли,
докато дойде вярата...



ГОВОРИ ЗА ЗДРАВЕ!
Непрекъснатото приказване
за неизлечими болести
е ненужно.
Не можеш да зарадваш никого,
когато му говориш за болката.
Кажи, че си добре
и че всичко ти е наред.
Бог ще чуе твоите думи и
ще ги превърне в истина...

Ела Уилър УИЛКОКС


* * *

Говори за Здраве,
говори за Вяра,
говори за Щастие...
И нека те изпълват дните ти
и осмислят Живота ти!

Хубав ден и
успешна нова седмица
ти желая!
(усмивки)





Facebook Comments

5 коментарa :

admin каза...

Благодаря ти, Мел! За поредната доза УСМИВКИ и добрия старт на седмицата. Пожелавам си повече хора като теб, повече стоплени сърца и усмихнати лица! :)

kalicef каза...

Посланието е хубаво,но само донякъде, винаги съм казвала, че има надежда и че трябва да се мисли позитивно. Казваш, че не няма да се помогне на никого като се говори за неизличими болести - не е така. Човек не трябва да говори за неща, които не разбира - точно по този начин се сдобих с голяма част от информацията, която много ми помогна за заболяването, много по-леко е да знаеш, че не си сам в нещо, което се бориш, още повече, че ситуацията е такава,че за тези неща трябва да се говори, за да се обръща внимание на такива хора. Ако една сутрин се събудиш и разбереш, че има възможност да останеш инвалид заради някаква болест, а си само на 24 (както се случи с мен)уверявам те няма да мислиш така. Животът си има логика, има лоши неща, за да се случват по-добри след тях, човек може да се бори с всичко и да постигне много, винаги мисля, че това ни кара просто да осъзнаем колко е хубав животът, за да го ценим. Но недей да говориш за неща, които дори не разбираш, поне от уважение! Желая ти здраве!

Свилен Йорданов Стойчев каза...

Не вярвам в Бог. Или поне, че е добър. Чудя се още дали да вярвам в хората. Иска ми се, ще видим. Не очаквам да дойде вярата при мен, но крия своите мисли, за да не огорчавам хора като вас.

По принцип съм позитивно настроен, колкото и да не ви се вярва. Съгласен съм, че трябва да сме вперили поглед в щастието, за да можем да го постигнем (с уговорката да не се залъгваме с розовите очила и да не се загубим извън реалността). И като сме започнали позитивно защо един такъв позитивен текст трябва да започва с негативи? Да оставим само вторите части на абзаците! Като ще е гарга да е рошава! :)

Bella Luna каза...

страхотно е, Мел, kalicef, Непрекъснатото приказване
за неизлечими болести
е ненужно.
Не можеш да зарадваш никого,
когато му говориш за болката. чети внимателно. Не знам защо Мел ти е виновна, тя казва непрекъснатото говорене и то за болката. Не да не си обсъждаме проблемите, стига сте намирали кусури на един позитивен човек в БГ.

leon каза...

Днес имах нужда точно от тези думи.Пристигнаха сякаш за пореден път да ми покажат , че не съм сама в тревогите и неволите си ...и че моят Ангел пазител е винаги до мен.Отново намерих сили да се измъкна от пропастта в която пропадах . Благодаря ти Мелиса!!!

Публикуване на коментар