РЕЦЕПТА ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ


Събуждам се и първата ми мисъл е колко по-добре се чувствам от вчера. Правя гимнастика около 10 минути в леглото, като раздвижвам всички мускули. Ставам с приятното усещане, че ме очаква прекрасен ден. Заставам с чаша вода пред огледалото и се радвам колко приятна изглежда кожата ми от водата, която изпивам. Закусвам с огромно удоволствие овесени ядки, които съм поляла с мляко от вечерта. Дъвча бавно и слушам лека музика, а мислите ми се реят волно по света. Слънцето бърза с радост да ме докосне. Птичките пеят щастливи в клоните на близкото дърво. Светът отваря нова врата всеки ден и ме подканя да направя своя избор. Поглеждам в очите на хората и намирам и радост и болка. Лицата са весели или тъжни. Всеки носи отпечатък на своите мисли. Но щом ги погледна и се усмихна, те мигом забравят и засияват от радост. И аз раздавам всеки ден все повече усмивки и радост.

Зная, че мога да бъда тъжна, сърдита, яростна, но кой тогава ще даде радост на тези хора. Правя усилие, защото животът е едно голямо усилие, но без него няма щастие.

Ако и ти опиташ днес, утре и следващите дни да бъдеш щастлив, ще добиеш най-приятния навик. И не се учудвай, че на твоята врата ще почука така очакваната приятна новина и твоята мечта се сбъдва.

ПЕТЯ ПОПОВА

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

Толкова лесно е да бъдем щастливи, а толкова трудно го правим!

Публикуване на коментар