ГРИЖИШ ЛИ СЕ ЗА ТЯЛОТО СИ?

НАШЕТО ТЯЛО ИСКА ДЕНОНОЩНИ ГРИЖИ

През топлите летни дни дрехите ни стават все по-оскъдни и тялото ни все по-видимо. Вместо да изпадаш в паника и ужас от вида в огледалото, отдели време и се погрижи за себе си. Малки промени в режима ти ще дадат огромни резултати. Ето и моите предложения за дневния режим, които ще ти донесат само радост и удоволствие от хубавата и стегната кожа.

7. 00 Събуди тялото си с чаша вода.

Денят си личи по сутринта. С 1. 5 л вода помагаш на водния баланс на тялото и подобряваш функциите на бъбреците, които ще изхвърлят отровите от теб.

7. 30 Закуската ще задейства храносмилателната ти система.

Овесените ядки ще ти дадат енергия за тежкия ден, ще събудят заспалия метаболизъм и ще задейства чревната система. Нередовният стомах е една от причините за поява на целулит.

Знаеш ли, че начина ти на хранене е причина за целулита ти. Освободи стомаха и изхвърли още отрови от себе си. Ще намалиш главоболието и лошото сутрешно настроение.

9. 00 Раздвижи се.

Ако нямаш време за друго поне си дай малка разходка до работното место. Възползвай се от всяка възможност за ходене пеш, изкачвай се по стълбите, вместо да използваш асансьор. Движи се за добро кръвоснабдяване на тъканите.

10. 00 Живот без цигари.

Когато посягаш към цигарата си спомни, че тютюнът увеличава броя на свободните радикали, а те разрушават колагена, който придава стегнат вид на кожата.

Не мисли, че като пушиш и приемаш антиоксиданти си решила проблема. Промени начина си на мислене.

12. 00 Нужно ли е да прекаляваш със солта?

Тялото се стреми да разреди солта, която си приела и задържа вода, което влошава и целулита. Чети добре етикетите, а най-добре е да избягваш солети, снаксове и други подобни. Една ябълка ще ти бъде по-полезна.

14. 00 Ограничи стреса.

Не можеш да промениш нещата около теб, но можеш да промениш себе си. Помни, че стресът води до промени в метаболизма, създават се свободни радикали, от което страда кръвната циркулация, а това благоприятства целулита. Среща с приятели, разходка сред природата ще ти помогнат да се заредиш с оптимизъм.

15. 00 Храниш ли се здравословно?

Промени начина на приготвяне на храната. Вместо пържене, използвай задушаване. Използвай зехтин за салатите. Ще се заредиш с калий и магнезий от кафяв ориз, зеленчуци и варива. Диня, ягоди и целина ще прочистят най-добре тялотоси. Разбра ли, че не гладът, а правилното хранене ще ти дадат здраво и красиво тяло.

18. 00 Време за спорт.

Започни от днес това, което ще ти хареса, ще повиши настроението ти и ще закали организма ти. Ако не се сещаш за друго ходи на танци. В Бургас например има чудесна танцова академия в сградата на Изчислителния център. Можеш да погледаш в петък вечер и да потанцуваш с другите. Вероятно такива центрове има навсякъде. Научих, че неврохирург от Пирогов има собствено танцово студио. Можеш да срещнеш невероятни хора.

21. 00 Какво правиш на вечеря?

Яж нещо леко и избягвай захарта. Захар има не само в бисквитите, сладоледите и пастите. Има я и в плодовите млека, алкохола и храните, съдържащи фруктоза.

Петя Попова
инструктор по хранене

pette@abv. bg

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

И аз ползвам алое вера и съм много доволна,даже го намерих в туба по ч литър за пиене ето тук има доста информация http://aloesofia.com/

Публикуване на коментар