Ябълков Щрудел

или Как си направих сладка Баничка с ябълки.









Какво използвах?
ябълки
точени кори
масло
захар
пръчица канела
сладолед и крем за гарнитура

Без тях не Може!
*фурна
*ренде
*тавичка
*сръчни ръце
*желание

2 порции ябълков щрудел.
Взех две ябълки, настъргах ги на голямото ренде. Лесно стана, защото преди това ги нарязах на парченца. До тук с подготовката.

Взех и две точени кори, намазах едната с леко разтопеното масло и сложих другата отгоре. Бях го извадила маслото навреме от хладилника и то само се беше разтопило. Достатъчно , че като загреба с ръка от него, да мога да размажа след това по баничката. Има и лесен начин. С олио или зехтин. Но на мен вкуса на маслото ми допада повече.

Идва ред на реденето.

Корите са готови. Взеь с две ръчички от настърчаните ябълки и разстилах по дължината на корите, поръсих със захар, сложих по 2 чаени лъжички, но то е защото не обичам прекалено сладко, а и ябълките не бяха от най-киселите. Изборът си е твой. Колкото повече, толкоз по-сладко. Тъй като нямах канела на прах, взех една пръчица и ренденцето - и направо отгоре настъргах. Как хубаво замириса!

Идва ред на завиването.
Завих корите и в тавичката. Аз срязах моите навити кори на две и ги сложих в намаслената тавичка. Така постъпих и с останалите 4 кори. Сложих тавичката в нагрята на 200 градуса фурна и запекох баничката за около 15 минути, докато порозовя отгоре.

Идва ред на Вкусната част!

Още топличка е извадих, подредих по 3 парченца във всяка чиния, поръсих с малко стрита в хаванчето захар, при липса на пудра захар. Но с пудра захар - става още по-хубаво. Добавих крем ( нишестен крем ) на едната порция, и солидно количество сладолед на другата. Поръсих и с малко черен шоколад. И си хапнах с наслада!


Ако ти се е сторило - Вкусно!
Не се колебай - да опиташ!
30 минути = 2 порции ябълков щрудел!

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар