Приказка за Морската Звезда

Някъде, далеч от тук, на брега на океана, един възрастен човек правеше своята обичайна разходка по плажа на залез слънце. До неотдавна бе бушувала страшна буря. Небето преливаше от ярко червено в оранжево, а вълните, сякаш вече уморени, нежно галеха брега. Възрастният човек се наслаждаваше на гледката, с удоволствие вдишваше морския въздух, който сега изглеждаше сякаш още по-чист.

Беше се замислил за нещо свое, може би много важно нещо, когато забеляза по-нататък на плажа едно дете, което взимаше нещо от пясъка и после го хвърляше във водата. Възрастният човек предположи, че това е може би по-различно от игра и воден от любопитството си се запъти към детето. Когато приближи, той забеляза, че момчето взима изхвърлените от бурята на брега морски звезди и ги хвърля обратно в океана. Едва сега старецът забеляза, че целият плаж бе обсипан със стотици, може би хиляди морски звезди. Момчето сякаш не го забелязваше.

Старецът си помисли нещо и попита: Какво правиш? Ти си само едно малко момче и не би могъл да промениш нещата?! Момчето го погледна, взе една морска звезда от пясъка, хвърли я в океана и каза: Ами, аз току-що промених нещата за тази морска звезда!

Facebook Comments

1 коментарa :

Аtyia Neri Cherry каза...

всеки има право на втори шанс - и всеки трябва да умее да намира силата в себе си да промени нещата- за себе си и за хората които обича..

Публикуване на коментар