Пилинг за тяло

Вместо да давате луди пари за разни пилинг маски. Можете да използвате продукти от кухнята. Ефективно. Бързо. И без влагане на допълнителни средства.

Кафява захар
Най-обикновена кафява захар от супермаркета. Около 1-2 левчета за килограм. Взимате топъл душ, не горещ. И след това разтривате тялото с шепа кафява захар. Разтивайте с кръгови движения отдолу-нагоре. Кафявата захар може да ползвате и като скраб за лице. Много от готовите козметични продукти съдържат точно кафява захар. Кожата става гладка, мекичка и с приятен аромат.



Тоалетни трици
Аз препоръчвам тоалетните трици от кестени. Най-добре действат. Има ги по аптеките. Цените варират от няколко стотинки до левче. В зависимост от грамажа. Тях може спокойно да използвате и за лицето. И за тялото. Душ. Разтривате. Може малко да постоите така. И после изплаквате.


Морска сол
Отново може да се намери във всеки магазин. Цената пак е около 1 левче за килограм. Действате по същия начин. Душ. Разтриване. Изплакване. Става и за вана и за краката. Може да си направите баня само на краката. И хубаво да ги разтриете. Така ще отделите мъртвата кожа от тях.


Кафе
Процедурата с кафето е следната. Взимате утайката от кафеварката или кафе машината. Изсушавате я добре. Може да си е приберете в бурканче, ако няма да е ползвате веднага. И когато влезете под душа. Взимате шепа от кафето и втривате добре. Може малко да постоите така с втритото кафе. И после да изплакнете. Кафето в незменна част към всички гелчета срещу целулит. Много е полезно за кожата. Особено в такъв суров вид. След използването му, кожата става гладка и мекичка. И с ествествен мирис на кафе.

Ако желаете може да направите комбинации от вече изброените продукти. Например трици и кафе, или трици и кафява захар, или трици, кафе и захар.

След като излезете от под душа. Подсушете внимателно кожата. Ако кожата ви е суха. Непременно е намажете с хидратиращ крем. Или с най-обикновен зехтин. Естествен продукт. Овлажнява и подхранва кожата по най-добрия начин.



За да не се омажете целите. Има в мрежата на BILLA един продукт на Olitalia, спрей за салата. Зехтин в специална разфасофка с дозатор. 5-6 лева е бройката. Но може да се използва многократно. Веднъж си купуваш спрея и след това може да си го допълваш.

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

душицо това за утайката на кафето може и да помага но като съвестен водопроводчик те моля изтрий го отваряте ни много и мръсна работа по този начин :( самата утайка не се разтваря като захарта и запушва тръби всякакви а после чистенето им се превръща в един тих кошмар особенно ако престоят няколко дни

Публикуване на коментар