Годината на Огненото Прасе

На 18 февруари започна Годината на Огненото Прасе.
Някои хора наричат този зодиакален знак „Глиган”, обаче най-точната дума е именно „Прасе”. Все пак, тук става дума не за дива свиня, а за опитомено и добродушно животно, което си има своите качества и достойнства.


Родените в зодиакалния знак на Прасето се отличават със ......
състрадателност, хуманност, справедливо съчувстват към хората, които живеят в трудни условия, способни са да окрилят другите,
умни са, притежават добра памет, привличат ги пътешествията и движението.

Легендата за безсмъртното прасе на име Джу Бадзие (служител в Небесното царство)
Тъй като се напил и започнал да ухажва дъщерята на Нефритения император, по-късно бил върнат на Земята да си изплаща греховете, въплатен в образа на прасе. Мисията му била да помага и пази будисткия монах Сюан Дзан при пренасянето на будистките сутри от Индия в Китай. По пътя им към Индия Джу Бадзие се захласвал по красиви девойки и вършел какви ли не бели, но накрая се справил с характера си на любовчия и бохем и постигнал духовно просветление. Бил приет в Западния рай, където бил назначен за главен отговорник за поддържането на небесния олтар.

Кармични задачи в живота на родените под знака на Прасето
Да се справят с прекалената чувствителност, романтичност и силни страсти. Ако в тях се разгори страстта, изпадат в объркване. Могат да бъдат чувствени без граници. Лесно се въодушевяват. Ето защо в любовта се нуждаят не от страстен, а по-скоро от внимателен, стабилен и мил партньор.

Най-силната характеристика на годината е желанието за движение и промяна. Който се движи повече, той ще се чувства добре. Раздвижване на нещата, разширяване на дейностите, много движение и пътувания, премествания и промени.

Това е и Година на завършване на нещата. Прасето е последното от 12-те зодиакални знака. С него приключва един 12-годишен цикъл. Именно сега е подходящо да се приключват започнатите дела, да се изяснят до край отношенията с другите, да се формулират идеите, да завършим това, което сме започнали или отлагали.

по материали на Академия Ханлин


Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар